HAARLEM - Het vermaarde Frans Hals Museum en Muurmeesters gaan een unieke samenwerking aan om oude kunst van Haarlemse schilders toegankelijk te maken. De twee Haarlemse organisaties brengen samen de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties 'Haerlemsche Meesters' voor aan de muur: thuis, op kantoor of in de horeca. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters.

De schilder Frans Hals (ca 1582 – 1666) is de beroemdste Haarlemse schilder uit de 'Gouden Eeuw' en behoort samen met Rembrandt en Vermeer tot de drie grote Hollandse meesters. Hij was een virtuoos portrettist die veel vooraanstaande maar ook alledaagse stadsgenoten uit zijn tijd heeft vereeuwigd. Frans Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Hij is daarnaast ook beroemd om zijn magnifieke kleurgebruik en virtuoze penseelvoering. 'De meester van de losse toets' werd door de impressionisten zelfs als een groot voorbeeld gezien. Naast wereldberoemde schuttersstukken van Frans Hals, zijn ook stillevens, portretten en Bijbelse voorstellingen van andere oude meesters uit Haarlem opgenomen.

MUSEUM | THUIS
Muurmeesters is daarom heel enthousiast over en trots op de samenwerking. Ook voor het Frans Hals Museum is dit partnership een kans om kunst nog toegankelijker te maken. Museumdirecteur Ann Demeester: "Het Frans Hals Museum wil zoveel mogelijk mensen inspireren met kunst, in het museum waar we oude en moderne kunst combineren in een prikkelende mix, maar ook buiten de museummuren. Daarvoor werken we graag samen met gerenommeerde lokale partners zoals Muurmeesters. Samen kunnen we nog veel meer mensen anders laten kijken en meer laten zien in Haarlemse meesterwerken." Want door deze samenwerking heeft Muurmeesters toegang tot de best mogelijke bestanden uit de gehele museumcollectie waardoor gegarandeerd de hoogste kwaliteit geboden wordt. Ook biedt het de mogelijkheid tot reproducties met een extra grote maatvoering. Zo is Frans Hals' schuttersstuk 'Officieren en Onderofficieren van de St Jorisschutterij' bijvoorbeeld verkrijgbaar op een breedte van maar liefst 550 cm, zónder kwaliteitsverlies.

FRANS HALS AAN JOUW MUUR
Muurmeesters biedt uitvoeringen in o.a. zacht fluweel omrand met prachtige lijsten, een combinatie die de suggestieve kwaststreken en de haast ruw geschilderde doeken van Frans Hals prachtig doen uitkomen én de kwaliteit biedt die deze Haarlemse oude meester verdient.

Houd ook de social media kanalen in de gaten, want binnenkort zijn er hele interessante acties rondom Frans Hals te vinden. Kies hier jouw favoriete Frans Hals en wie weet heb jij binnenkort ook een echte Haerlemsche Muurmeester aan jouw muur.