HAARLEM - Veel kinderen worden héél vroeg wakker, ook in de vakantie of misschien wel juíst…Tja, dan moet je als ouder wat. Het recent verbouwde Museum Haarlem weet raad: een uurtje eerder open, speciaal voor ouders met kinderen.

Tijdreis door 1000 jaar Haarlem
Ben je tussen de 6 en 10 jaar kom dan een hele leuke reis door de tijd maken. Samen met de Haarlemse Mug ga je op SPEURTOCHT door de splinternieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers! Dat kan in de herfstvakantieweek (12-18 oktober) van dinsdag t/m zaterdag al vanaf 10.00 uur en op zondag en maandag vanaf 11.00 uur.

De Haarlemse Mug zoemt de hele vakantie rond in het museum (op 1,5 meter, jazeker!) maar voor de speurtocht moet je even een tijd reserveren: https://www.museumhaarlem.nl/aanmeldpagina-reserveringen/

Kunst met Kees!
En wil je op zoek naar je eigen schildertalent, doe dan mee met de KINDERWORKSHOP Kunst met Kees! op donderdag 15 oktober. We starten om 11 uur en vertellen je over de portretten die niemand minder dan de Haarlemse Kees Verwey heeft geschilderd. Daarna ga je zelf met kwasten en verf aan de slag. Om 13 uur wassen we de handen (ook fijn voor ouders) en neem je je eigen kunstwerk mee naar huis. Of misschien kom je wel in het museum te hangen.

Aanmelden voor de workshop: activiteiten@museumhaarlem.nl, er is een maximum aantal van 10 deelnemers, dus wees er snel bij.

Tot in de vakantie! En als je niet helemaal fit bent, dan zien we je heel graag een andere keer bij de vaste tentoonstelling Allemaal Haarlemmers!