HAARLEM - Samen met journaliste Ziggy Klazes en Harry Hosman belicht Museum Haarlem zondagmiddag 1 september een eeuw Haarlemse filmgeschiedenis.

Tijdens dit vraaggesprek maken we een boeiende reis langs de geschiedenis van de Haarlemse filmindustrie met het gerenommeerde Polygoonjournaal, filmfabriek Hollandia en wereldvermaarde cineasten. Ook is er aandacht voor de prachtige bioscopen die de stad rijk was.

De lezing wordt afgesloten met een gratis glas prosecco. En er is alle gelegenheid om de tentoonstelling Haarlem Filmstad te bekijken.

Nominatie Louis Hardloperprijs
Het interview heeft een extra feestelijk tintje omdat Harry’s boek Haarlem Filmstad is genomineerd voor de Louis Hardloperprijs voor beste filmpublicatie van het jaar 2019.

Wilt u daarbij zijn, dat kan!
Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom in het Gasthuis van Museum Haarlem. De entree voor het interview in het Gasthuis is gratis. Entree voor het museum is vanwege de verbouwing verlaagd en bedraagt 3,50 euro. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Datum: zondag 1 september
Tijd: 15.30 uur -16.30 uur
Locatie: Museum Haarlem, Groot Heiligland 47
De lezing is gratis, kosten entree museum: €3,50 Museumkaarthouders: gratis toegang

​Museum Haarlem Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl


Voor meer informatie kunt u mailen naar pers@museumhaarlem.nl. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar info@museumhaarlem.nl of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427. Museum Haarlem Groot Heiligland 47 2011 EP Haarlem