IJMUIDEN - Op vrijdag 22 april is iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in het gezellige museum café om (maritieme) stukken te laten taxeren door de taxateurs van het bekende Amsterdamse Venduhuis de Eland en de Zon.

De vorige taxatiemiddagen in 2018 en 2019 waren een groot succes.
In de afgelopen twee jaren zijn er door de omstandigheden geen taxatiemiddagen geweest. Wel hebben veel mensen in deze periode opgeruimd, maar ook ongetwijfeld spullen nog even opzij gelegd, omdat de waarde onbekend is. Deze middag komen de gerenommeerde taxateurs van het venduhuis naar het museum om u daarbij te helpen.
Denk aan schilderijen, (Aziatische) kunst en porselein, instrumenten, (scheeps)antiek, scheepsmodellen, maar ook juwelen, horloges of bijzondere voorwerpen. Ook zilveren objecten, zoals b.v. tafelzilver, bestek en kandelaars kunnen worden getaxeerd. Kortom een breed scala.
Iedereen mag deze middag maximaal drie stukken laten taxeren. Ook kan men deze stukken meteen inbrengen voor de eerstvolgende veiling bij het Amsterdamse Venduhuis De Eland en De Zon.
De toegang is gratis en taxatie geschiedt op volgorde van binnenkomst.
Het museum is deze vrijdag alleen geopend voor de taxatiemiddag.

Adres: Havenkade 55, IJmuiden.
Datum: vrijdag 22 april van 13.00 uur - 16.00 uur.

Telefoon 0255 538007.
www.zeehavenmuseum.nl