HAARLEM - Het Archeologisch Museum aan de Grote Markt organiseert woensdagmiddag 19 februari een gratis kinderworkshop tegeltjes versieren. Bij de opgraving aan de Gierstraat zijn destijds heel veel Delfts blauwe tegeltjes gevonden met leuke afbeeldingen van dieren zoals giraffen, honden, bloemen, insecten of een eenhoorn. Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen kinderen een echt tegeltje versieren aan de hand van de vele voorbeelden die in de tentoonstelling ‘Gat in de Gierstraat’ te zien zijn. Ze kunnen hun fantasie gebruiken en er zijn sjablonen om mee aan de slag te gaan. Tijdens de MuseumnachtKids was dit een groot succes, dat zij graag nog eens herhalen.

Nog veel meer te doen
In de voorjaarsvakantie zijn er in het museum nog veel meer leuke kinderactiviteiten te doen zoals zelf opgraven, onderzoek doen als ‘Archeoloog voor een dag’ en de speurtocht ‘Ontdek het geheim van Cornelis’. Cornelis is de middeleeuwse Haarlemmer waarvan het skelet en een reconstructie in het museum te zien zijn.

Meer informatie
Alle activiteiten en toegang tot het museum zijn gratis. Het museum is open van woensdag tot en met zondag van 13.00 -17.00 uur. Voor de kinderworkshop geldt dat per kind een tegeltje beschikbaar is. Opgeven vooraf is niet nodig, misschien dat wel even op een plekje aan de tafel moet worden gewacht.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over alle activiteiten, kijk dan op hun website www.archeologischmuseumhaarlem.nl of volg hun op facebook.