HAARLEM – Schrik niet als u op zondagmiddag 15 september een wandeling wilt maken door het Haarlemse Reinaldapark en u hordes kleine superhelden tegen het lijf loopt. De allereerste Superhero Kidsrun zal dan plaats vinden in het stadspark ten oosten van het centrum. Tot op heden hebben ruim 250 kinderen uit Haarlem e.o. zich aangemeld voor deze gratis toegankelijke fun-run.


Nog geen twee maanden terug ontstond het idee om een speciale superhelden run te organiseren voor kinderen uit Haarlem e.o. en ondertussen krijgt de organisatie al vragen over de editie van 2020. “Stiekem toch wel leuk om te horen dat er op schoolpleinen wordt gesproken over welke outfits de kinderen aan gaan doen” zegt één van de initiatiefnemers Birgit.


De Superhero Kidsrun is in Nederland een vrij nieuw fenomeen, maar lijkt aan te slaan bij zowel ouders en kinderen uit de regio. Onder de aanmeldingen zitten kinderen uit alle wijken van Haarlem en ook uit de randgemeente van onze stad.


Fun-run +
Voor de deelnemende kinderen wacht niet alleen het rennen in superhelden outfits, maar ook het trotseren van leuke hindernissen en ontmoetingen met ‘echte’ superhelden. Eenmaal aangekomen in de superheldenwereld (lees als finishstreep) gaan de kinderen op pad om superkrachten te verzamelen. Organisaties als Triple Threat, Rebup, Blast-zone, Young Leaderz & Sport Support zijn uitgenodigd, door de organisatie, om in het Reinaldapark verschillende superkrachtvelden te creëren. “Ik wordt echt mega enthousiast als ik de ideeën hoor voor de superkrachtvelden” zegt initiator Lech.


Inzameling en gratis deelname
De Superhero Kidsrun is er voor ieder kind welke superhelden gaaf vind. Bij het opzetten van het evenement was het van groot belang om het evenement zo laagdrempelig mogelijk in te steken. Naast dat het evenement gratis is startte de organisatie samen met Snuffelmug een inzamelingsactie voor outfits, maskers en attributen. Zo hebben ook de kinderen die geen outfit thuis hebben toch iets leuks om aan te trekken en zich helemaal superheld te voelen.


Aanmelden
Kan ik mijn zoon of dochter nog inschrijven? De Superhero Kidsrun is bijna helemaal vol, maar er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. De organisatie heeft tevens aangegeven nog op zoek te zijn naar enkele vrijwilligers welke mee willen helpen op de dag zelf.


Superhero Kidsrun Haarlem
Datum: 15 september 2019
Tijden: 12.15 – 17.00
Locatie: Reinaldapark (t.h.v. Het Pannenkoeken Paradijs)

Aanmelden of meer informatie via www.superherokidsrun.nl