HAARLEM - De Haarlemse stichtingen Geloven in de Stad (GIDS), Youth for Christ en CityShapers organiseren vlak voor de zomervakantie de #IMPACT Conferentie en #IMPACT Activiteitenweek voor jongeren in en rond Haarlem. Een periode van bezinning en volop activiteiten om met elkaar en met God in contact te komen.

De #IMPACT Conferentie is een jaarlijks terugkerende conferentie, bedoeld voor alle jongeren tussen de 15 en 22 jaar uit de kerken in Haarlem en omgeving. Vorig jaar kon de conferentie niet plaats vinden, maar dit jaar is het wel mogelijk. De organisatie verwacht dat er zo'n 40 tot 80 jongeren zullen deelnemen.

De conferentie begint op woensdag 7 juli met een startdienst. Mark Stoorvogel, jongerenvoorganger in de Stadskerk Groningen, is spreker tijdens deze dienst. De tweede dag van de conferentie staat in het teken van ontmoeten. Jongeren kunnen dan met elkaar chillen, spelletjes doen en sporten, of workshops volgen rondom het geloof en ter voorbereiding op de Activiteitenweek. Tijdens de avonddienst spreekt Dwight Dissels en is er ruimte voor worship. Op vrijdag gaan de jongeren erop uit en is er een gesprekspanel. In de avond verzorgd TEAR een avondprogramma waar de jongeren nadenken over het uitstrekken van een helpende hand. De conferentie wordt afgesloten met workshops en een verbindingsmarkt op zaterdag 10 juli. Tijdens de verbindingsmarkt kan er meegedaan worden aan archery tag, een VR-experience, lasergamen, creatieve workshops en meer. De slotdienst wordt verzorgd door Remco de Zwart en de Wild Saints band.

Na de conferentie volgt de #IMPACT Activiteitenweek, voorheen Sonrise genoemd. Tijdens deze Activiteitenweek van 12-16 juli gaan jongeren samen met hun kerkgemeente aan de slag in de wijk, er worden tuinen opgeknapt, sportactiviteiten georganiseerd, knutselwerkjes gemaakt en gepicknickt in parkjes.

Benieuwd naar het hele programma of de aanmeldingsmogelijkheden? Lees meer op www.impactindestad.nl.