HAARLEM - Het Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat planten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer hij te groot gegroeid is, wanneer hij het niet goed doet thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is. Marije en Naomi, oprichters van het Plantenasiel, vertellen er alles over op woensdagavond 20 november in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Hoe planten een tweede leven krijgen
Het Plantenasiel Haarlem werd februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten wilden delen met de wereld. Gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer de plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden via een speciale Facebook-pagina. De plant kan zonder betaling worden opgehaald. Breng vooral je overtollige plant(en) en eventueel stekjes mee naar de lezing.

Aanmelden
Wil je meer weten over het Plantenasiel? Je bent van harte welkom op woensdag 20 november in de Bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1a. Het programma start om 20.00. De toegang is € 6,- per persoon. Voor bibliotheekleden is de toegang € 5,-. Reserveren kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Je kunt alleen per pin betalen.