HAARLEM - Op donderdag 8 april van 13:00 tot 14:45 uur organiseren twee scholieren van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem TedxYouth@Haarlem 2021: een gratis online event voor en door jongeren. Met ‘talks’ over technologie, entertainment en design willen Annemijn Kramer en Maxe Hollander andere jongeren aan het denken zetten over hoe je samen aan een betere toekomst bouwt én blijft bouwen. Bekijk de livestream via https://bibliotheek-haarlem.nl en via het YouTube-kanaal van het Stedelijk Gymnasium.

Oud-leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en jongeren uit het netwerk van Annemijn en Maxe verzorgen ‘talks’ rondom het thema ‘Take Your Future’. Extra belangrijk, nu jongeren door de coronamaatregelen zo beperkt zijn in hun mogelijkheden. Met ‘Take Your Future’ willen de organisatoren aangeven dat het nu meer dan ooit nodig is dat jongeren de toekomst naar hun hand zetten. Of je nu verlangt naar een rookvrije wereld of een eind wilt maken aan (examen)stress.

Online event, dankzij de Bibliotheek

Dankzij het beschikbaar stellen van de livestreamset van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, kan dit event – ook in coronatijd – doorgaan, als volledig online event. Extra leuk, want iedereen kan de livestream vanuit huis bekijken! In TED-talks hoor je vaak inspirerende ideeën en de video’s van TED worden door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken.

Waarom bij de Bibliotheek?

“De Bibliotheek wil jongeren hún verhaal laten vertellen en daar een podium voor bieden. TEDxYouth zet jongeren in hun kracht: het programma is door, van en voor hen gemaakt. Annemijn en Maxe nemen het initiatief, wij ondersteunen hen naar behoefte. We doen dit omdat we denken dat jongeren zelf het best in staat zijn om te agenderen wat belangrijk voor hen is, ” aldus Inge Thoes, programmeur bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.
Lotte Sigterman, producent bij de Bibliotheek: “De jongeren hebben hun regionale netwerk ingezet om écht goede sprekers te regelen. Ook de productionele ondersteuning op de dag zelf is grotendeels in handen van middelbare scholieren uit de regio. De gemeente Haarlem is dan ook in een vroeg stadium als medefinancier betrokken bij deze livestreaming. Trots op hun betrokkenheid komt er bovendien een wethouder spreken.”

Donderdag 8 april | 13:00 – 14:45 uur | Gratis
Livestream, te bekijken via: https://bibliotheek-haarlem.nl en via het YouTube-kanaal van het Stedelijk Gymnasium.

Let op: de ‘talks’ zijn allemaal in het Engels