HAARLEM - Coronatest in Haarlem: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je symptomen hebt van het coronavirus, is het belangrijk om je te laten testen op het coronavirus. Doordat je dit doet, voorkom je meerdere besmettingen. Als je een afspraak wilt maken voor een corona test, kan je terecht bij verschillende testlocaties in de buurt. Zo kan je ook terecht in Haarlem voor een coronatest. De corona testafspraak kun je online maken. Je kan dan inloggen met je DigiD waarna je doorgestuurd wordt naar een andere pagina. Je krijgt allemaal vragen te zien die verplicht moeten worden ingevuld.

Neem je ID mee naar de coronatest in Haarlem
Als je de corona testafspraak hebt, is het handig om je ID mee te nemen. De GGD-medewerker zal jou namelijk vragen om je ID. Dit doe de GGD-medewerker om te kijken of je wel een afspraak hebt. Bij de afspraak is het de bedoeling dat je netjes in de rij gaat staan. Houd bij de afspraak nog steeds de 1,5 meter afstand. Zo voorkom je dat je meerdere mensen besmet. Wanneer je aan de beurt bent, zal de GGD-medewerker een wattenstaafje in je neus stoppen. Zo kan de GGD-medewerker bacteriën uit je neus halen. Als dit is gebeurd, wil de GGD medewerker ook nog een staafje in je mond stoppen, dit is enkel om speeksel af te nemen. Wanneer dit klaar is, is het testen ook klaar. Je krijgt dan een informatiefolder met belangrijke informatie voor als je getest bent op het coronavirus. Jouw gebruikte wattenstaafjes worden dan opgestuurd naar een lab. Hier zullen ze onderzoeken of je corona hebt.

Locaties en kosten van de sneltest
Coronatest in Haarlem: overzicht kosten en sneltest locaties. De corona snel testen zorgen er voor dat je binnen 15 minuten de uitslag hebt. Zo kan je na 15 minuten weer eerder met je dagelijks leven als je een negatieve test uitslag hebt. Wanneer je een afspraak wilt maken voor een corona snel test, kan je dit doen via het internet. Dit gaat allemaal via je DigiD op het internet. Als je de afspraak hebt gemaakt, is het ook daadwerkelijk de bedoeling dat je naar de testlocatie komt. Hier wordt je dan getest op het coronavirus met behulp van een corona snel test. Als de test klaar is, kan je buiten gaan wachten tot dat de uitslag binnen is. Naast dat dit voordelig is, zijn er ook nadelen. Zo kost één coronatest 70 euro. Deze kosten dien je dus ook zelf te betalen. Wanneer jouw werkgever wilt dat je een corona snel test doet, kan je een vergoeding aanvragen bij jouw werkgever. Voor bedrijven is het ook voordelig om de werknemers een corona snel test te laten doen. Zo zorg je er voor dat je bedrijf coronavrij blijft en je geen ziek personeel thuis hebt zitten waardoor het werk blijft liggen.