HAARLEM - Bij de tentoonstelling Schalkwijk Belicht heeft Museum Haarlem twee activiteiten ontwikkeld voor jong en oud: een verrassende fietsexcursie en een workshop Arabische kalligrafie. Wie mee wil doen, kan zich nu al inschrijven via de website van Museum Haarlem.

Fietsexcursie door Schalkwijk
Samen met een van de rondleiders van het museum laat je je rondleiden over de tentoonstelling om daarna fietsend de hoogtepunten van Schalkwijk te ontdekken. Dit kan op zondag 15 december en zondag 12 januari, aanmelden voor 1 december.

Schrijf je naam in Arabische kalligrafie
Ook onder de indruk van die prachtige gebouwen als Taj Mahal of het Alhambra met hun indrukwekkende versiering? De Syrische Naya Moussally uit Schalkwijk laat tijdens een workshop zien hoe je met pen en papier de meest prachtige kunstwerken kunt maken. Maar ook je eigen naam leer je prachtig schrijven in het Arabisch. Meedoen kan op 5, 18 of 26 januari, aanmelden voor 20 december.

Tentoonstelling Schalkwijk Belicht
In deze tentoonstelling maak je kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners. Aan de hand van portretten en objecten worden het ontstaan van de wijk en de verhalen van de bewoners verteld. Een mooie manier om kennis te maken met de meest multiculturele en groene wijk van Haarlem. Schalkwijk Belicht loopt tot 9 maart.