HEEMSTEDE - Een zomeravond is het ideale moment voor een mooie wandeling door wandelbos Groenendaal. Al wandelend leer je meer over de geschiedenis van dit bos, de manier waarop de natuur beheerd wordt en de planten en dieren die er te vinden zijn.


Het wandelbos Groenendaal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw toen er landgoederen werden aangelegd. De tuinaanleg van de landgoederen Groenendaal en Meer en Berg is nog terug te vinden in het wandelbos. We wandelen door het zuidelijke deel van het bos en besteden aandacht aan de sporen van de geschiedenis in het landschap, maar ook aan het ecologisch beheer.

Rust- en schuilplekken voor dieren

Door een andere wijze van beheer is het bos de laatste jaren natuurlijker geworden en dat is goed te zien. Afgebroken takken blijven liggen waardoor voedingsstoffen bewaard blijven. Planten en dieren profiteren hiervan. Voor insecten de ideale plek om te overwinteren. Muizen, roodborst, heggenmus en zelfs de buizerd bouwen er hun nest. Door de afwisseling van open grasvelden, bos en slingerende paden zijn schuil- en rustgelegenheden voor vogels, zoogdieren en andere dieren ontstaan. Kortom, zeker een aanrader om met eigen ogen te bewonderen op een mooie zomeravond.

Datum: donderdag 4 juli

Tijden: 19:00 - 20:30 uur

Verzamelen: infopaneel parkeerplaats bij het restaurant ‘Landgoed Groenendaal’, Groenendaal 3 Heemstede

Vooraf aanmelden is niet nodig