HAARLEM - Op zondag 3 september, van 14.00 tot 17.00 uur, opent in Het Seinwezen te Haarlem de solo-expositie Permutations van Maarten Rots. Deze tentoonstelling bestaat uit abstracte fotografie en schilderkunst en is tevens de première voor de fotoserie Visual Anagrams.

Abstracte fotografie


Beeldend kunstenaar Maarten Rots (1982, NL) werkt met fotografie. Het spel van licht en schaduw dat zich afspeelt op architectuur in de stedelijke omgeving is een terugkerend thema in zijn foto's. Een groot deel van het jaar reist Rots met een zelfgebouwde camper door Europa en fotografeert hij onderweg. In deze expositie is een overzicht van foto's uit de afgelopen jaren te zien waarin grafische beeldtaal en schilderachtige kwaliteiten elkaar ontmoeten in abstracte composities.

Visuele anagrammen


De niet eerder getoonde serie Visual Anagrams (2023) is een nieuwe ontwikkeling waarmee hij zijn eigen foto's gebruikt als basis voor nieuw werk. Door afdrukken van zijn foto's te versnijden maakt Rots met de losse delen nieuwe, tijdelijke composities die hij vastlegt door ze te fotograferen. In deze serie is ook een werk te zien dat hij maakte met een foto van Het Seinwezen als beginpunt.

Spuitverf en collage


Naast fotografie is er in deze tentoonstelling ook schilderwerk te zien. Met de abstracte beeldtaal die hij met zijn fotografie ontwikkelde maakt Rots grafisch, geometrisch werk. De serie Construct (2022) bestaat uit een combinatie van spuitverf en collage op MDF-panelen. Recenter werk maakt hij op keramische wandtegels, waarbij het resulterende object bestaat uit meerdere samengevoegde tegels.

U bent van harte welkom tijdens de opening op zondag 3 september, van 14.00 tot 17.00 uur

Expositie: 3 september tot en met 30 oktober. Maandag tot en met vrijdag te bezoeken op afspraak van 9.00 tot 17.00 uur, bel met 023-5317118 of stuur een mail naar antoinette@stadsherstel.nl.

Kunstruimte 411 is een hybride kunstruimte geïnitieerd door Hans Kuiper.
Het Seinwezen bevindt zich aan de Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem.