HAARLEM - Tijdens de feestdagen sluit Spaarnelanden verschillende bakken af om vuurwerkschade te voorkomen. Ook wordt het afval op andere dagen opgehaald dan normaal. Maakt u gebruik van een ondergrondse afvalcontainer? Dan kunt u dit tijdens de feestdagen ook gewoon doen.

Tussen 28 december en 2 januari zijn de containers voor papier, textiel, en voor plastic, blik en drinkpakken dicht. Dat is om te voorkomen dat mensen er vuurwerk in gooien. Duocontainers (voor papier en plastic) die in de wijk staan, worden weggehaald. Vanaf 2 januari zet Spaarnelanden die weer terug.

Ook haalt Spaarnelanden eind december meerdere groene en grijze afvalbakken in Haarlem weg. Na 1 januari worden die weer teruggezet.

Gewijzigde ophaaldagen duocontainers
Op 25, 26 december en 1 januari worden GFT- en duocontainers niet geleegd. Voor GFT komt geen inhaaldag, voor de duocontainers wel. Het gaat om de volgende data:

• in plaats van woensdag 25 december wordt de duocontainer zaterdag 21 december geleegd
• in plaats van donderdag 26 december wordt de duocontainer zaterdag 28 december geleegd
• in plaats van woensdag 1 januari wordt de duocontainer zaterdag 4 januari geleegd.

Deze data vindt u terug in de digitale afvalwijzer en en de afvalwijzer app.

Rolcontainers voor restafval die normaal gesproken worden geleegd op woensdag 25 december, worden geleegd op dinsdag 24 december.

Verzamelcontainers voor restafval die normaal gesproken worden geleegd op donderdag 26 december, worden geleegd op vrijdag 27 december.

Ophalen grofvuil en openingstijden Milieuplein
Tussen 25 december en 1 januari haalt Spaarnelanden geen grofvuil op. Op Eerste en Tweede Kerstdag is het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 gesloten. Vanaf vrijdag 27 december is het Milieuplein weer geopend. Op dinsdag 24 december sluit het Milieuplein om 15.30 uur en op dinsdag 31 december om 18.00 uur. Op 1 januari 2020 is het Milieuplein ook gesloten, op 2 januari kunnen inwoners weer terecht op het Milieuplein.