HAARLEM - De Schalkwijkerbrug is in slechte staat en is niet meer te herstellen. Daarom vervangt de gemeente Haarlem hem door een nieuwe. De werkzaamheden beginnen op woensdag 11 januari 2023 en duren ongeveer 9 maanden.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Eerst is de brughelft aan de kant van het Spaarne aan de beurt, daarna de brughelft aan de kant van de Herensingel.

Verminderde bereikbaarheid

Door de werkzaamheden is de verkeerssituatie tijdelijk anders. Alleen doorgaand auto-/vrachtverkeer kan rechtdoor over de brug de stad in en uit. Afslaan vanaf de Antoniestraat of de Schalkwijkerstraat richting de Lange Herenvest is niet meer mogelijk, ook niet vanaf de Lange Herenvest richting de Schalkwijkerstraat. De weg vanaf de Lange Herenvest naar de Antoniestraat blijft wel open. Ander verkeer volgt een omleiding.

Meer weten

Zie voor meer informatie Vervanging Schalkwijkerbrug Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden bij de Schalkwijkerbrug, volg het project “Schalkwijkerbrug” in de Dura Vermeer Bouwapp. Deze kunt u downloaden in de Google Playstore of Appstore.