HAARLEM - De gemeente Haarlem en het Spaarne Gasthuis zetten een volgende stap in de vernieuwing van het ziekenhuisgebied in Haarlem Schalkwijk. Op donderdag 6 februari ondertekenden wethouder Floor Roduner en bestuurslid Marijntje Wetzels van het Spaarne Gasthuis een overeenkomst. Hierin staan de afspraken over wie wat doet en wie waarvoor verantwoordelijk is.

De overeenkomst is een officieel startschot voor de volgende fase waarin beide partijen samenwerken aan het bestemmingsplan en het ontwerp voor de nieuwbouw. In de vorige fase werd het masterplan opgesteld met een schets van hoe het Spaarne Gasthuisterrein straks op hoofdlijnen ingedeeld wordt. In de nieuwe situatie komt er meer verbinding tussen werken, wonen, zorg en recreatie in een duurzame, helende en groene omgeving. Het klinische gedeelte van het ziekenhuis is verouderd en wordt vernieuwd, een mooie aanleiding om het gebied beter te verbinden met de wijken eromheen. Er komt ook woningbouw, waaronder 40% sociale huurwoningen.

Het ziekenhuis van Haarlem
De gemeente Haarlem kijkt uit naar de vernieuwing. Wethouder Floor Roduner zegt daarover: “Een ziekenhuis in onze stad is ontzettend belangrijk voor alle Haarlemmers. Het Spaarne Gasthuis heeft een eeuwenlange geschiedenis en verbinding met Haarlem. We zijn heel blij dat het Spaarne Gasthuis nu voor de toekomst ook zo’n belangrijke rol zal vervullen.”

Planning
Het bestemmingsplan zal door de gemeente dit najaar ter visie worden voorgelegd. Dit is het moment waarop de omwonenden en andere betrokkenen formeel kunnen reageren. Het ziekenhuis organiseert sessies om mee te denken in het ontwerp voor de nieuwbouw. Meer informatie vindt u op www.spaarnegasthuis.nl/nieuwbouw-haarlem-zuid.