HAARLEM - In 2019 is Haarlem gestart met een Koplopergroep Circulaire Restaurants. Deze groep bestaat uit ruim 20 restaurants die actie ondernemen om hun bedrijfsvoering meer circulair te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van het verminderen van plastic.

Wegwergplastic is lichtgewicht en waait gemakkelijk weg. Door plastic te weren van het terras leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval. ’Plasticvrij Terras’ is een landelijke beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten. Wanneer al het wegwerpplastic van het terras is geweerd, hangt er een verklaring in de horecazaak. Bas Veldhoven, eigenaar restaurant New Vegas: “In alles wat wij binnen ons restaurant doen, kijken we naar de impact die wij op het klimaat hebben. Daarom serveren wij alleen maar vegan gerechten. Het is voor ons dan ook logisch om met het initiatief Plasticvrij Terras mee te doen!”

Ook een plasticvrij terras?
Meerdere restaurants van de Koplopergroep Circulaire Restaurants hebben zich aangesloten bij dit landelijke initiatief. Heeft u een horecazaak en wilt u ook mee doen? Meldt u zich dan aan via plasticvrijterras.com.