HAARLEM - Op 21 april maakte het kabinet bekend dat de meeste coronamaatregelen van kracht blijven. Een versoepeling van de maatregelen is er wel voor sportende jongeren. Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar in teamverband onder begeleiding buiten sporten. Jongeren vanaf 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten maar moeten de 1,5 meter afstand in acht nemen.


Sportverenigingen in Haarlem staan te trappelen om weer te beginnen. Samen met gemeente en Sportsupport en SRO hebben zij de afgelopen dagen praktische zaken rond openstelling uitgewerkt. Te denken valt aan maatregelen rondom o.a. hygiëne van sportmaterialen, inrichting van het sportpark en spelvormen waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Voor alle jongeren
Gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat in deze periode de mogelijkheden voor jongeren om te sporten zo groot mogelijk zijn. Kinderen tot 12 jaar kunnen ook terecht op de openbare speelplekken. SportSupport begint na de meivakantie met een aantal activiteiten in de wijken voor kinderen en jongeren die niet lid zijn van een sportvereniging. Ook stellen sommige verenigingen hun activiteiten open voor jongeren die niet lid zijn. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden via de sportverenigingen of te vinden via SportSupport.