HAARLEM - Een groep enthousiaste Haarlemse ondernemers die zich bezig houden met duurzaam textiel heeft zich verenigd als koplopergroep. Samen met de gemeente besteden zij het hele jaar aandacht aan de verduurzaming binnen mode en textiel. Dat gebeurt bijvoorbeeld met de podcast Haarlems duurzaam textiel.

De podcast gaat over het verhaal achter duurzame mode. Haarlemse ondernemers vertellen het verhaal achter hun eigen onderneming, waar je terecht kunt voor duurzame kledingstukken en welke verschillende mogelijkheden er zijn om de duurzame mode-industrie te ondersteunen. Ook duiken we de geschiedenis in!

Green Fashion Tour
In de eerste aflevering maak je kennis met duurzame winkels, vintage- en zero-waste mode. Tijdens een Green Fashion Tour neemt Ashna Chhatta, stylist en personal shopper, je mee langs Lonneke Verbunt van Brand Mission (Zijlstraat 85) en Kirsten Randsdorp van Stijlloods (Nassaulaan 40). In de tweede aflevering vertellen Lara Scot van Sûr Atelier (Gedempte Oude Gracht 87), Carien Reinking van StitchStudio (Gedempte Raamgracht 38) en Robin Dokter van The Paragons (Kleine Houtstraat 60) hun verhaal.

Afleveringen door het jaar heen
In de loop van het jaar wordt de podcast aangevuld met zowel inhoudelijke verhalen over textielverwerking als persoonlijke verhalen van lokale ondernemers. De podcast is te beluisteren door ‘Haarlems duurzaam textiel’ te zoeken op Spotify of in de podcast-app.