HAARLEM - Zelfstandig ondernemers die ook na september 2020 een inkomen hebben onder het sociaal minimum kunnen een aanvraag indienen voor de Tozo 3. Als u de uitkering Tozo 2 krijgt, kunt u voor Tozo 3 een verkort aanvraagformulier invullen. Tozo 3 loopt van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021.

Voor Tozo 3 gelden dezelfde voorwaarden als voor Tozo 2. U ontvangt een uitkering tot bijstandsniveau. De uitkering hoeft u niet terug te betalen. Een belangrijk verschil met Tozo 2 is dat naar de partnertoets en uw vermogen in eigen middelen wordt gekeken. Uw (gezamenlijk) vermogen mag niet hoger zijn dan € 46.250. Voor Tozo 3 betekent dit voor een gezin dat het inkomen en het vermogen van de partner meetellen. Eigen middelen zijn contant geld, aandelen en geld op de (spaar)rekening van uzelf, uw partner, uw inwonende kinderen jonger dan 18 jaar en uw bedrijf als u een eenmanszaak heeft.

Kijk voor alle voorwaarden op www.rijksoverheid.nl.

Het digitale aanvraagformulier voor Tozo 3 staat vanaf 1 oktober online. U vindt het formulier en meer informatie over Tozo op deze pagina.