HAARLEM - Op donderdag 7 juli 2022 verrichte wethouder Floor Roduner en een toekomstige bewoner van het woongebouw Gonnet 22 de symbolische startbouwhandeling in het historische centrum van Haarlem.

Wonen en werken in groen

In Gonnet 22 komen 16 verschillende koopwoningen. De bouw van Gonnet 24 startte in september 2021. Beide locaties moeten zorgen voor een divers woningaanbod van in totaal 86 koopwoningen met zich mee. Van studio’s tot appartementen en van herenhuizen tot urban villa’s.

Daarnaast zorgt HBB Groep voor bedrijfsruimten, horeca, werkateliers en een verdiepte parkeergarage.

Naast wonen en werken is er ook is er ruimte voor groen, waaronder een gezamenlijke binnentuin.

Rijke historie midden in de stad

De Gonnetbuurt heeft een rijke geschiedenis. Een oud industrieel gebied, waar Haarlemmers wonen en werken.

In het ontwerp van Gonnet 22 is veel rekening gehouden met de industriële uitstraling van het gebied en de beeldbepalende historische gebouwen. Zo komt de herkenbare ronde gevel van het voormalige Van Duyvenbode gebouw terug in Gonnet 22.

Aandacht voor milieu en gezondheid

Beide woongebouwen worden aardasgasvrij en hebben een installatie die de woningen en bedrijfsruimten duurzaam verwarmt en koelt. Om hittestress, wateroverlast en droogte op te kunnen lossen, worden groene daken en waterbuffers toegepast.

Haarlem heeft woningen nodig

Floor Roduner, wethouder van onder andere ruimtelijke ordening, grondbeleid en wonen: “Haarlem heeft woningen nodig. Mooi dat het op deze plek gelukt is. Een bijzonder project waar op een beperkt oppervlak heel veel samen komt. Een prachtig divers woonprogramma, sterke vergroening, kleinschalige bedrijvigheid, van het gas af, behoud van monumentale waarden en al het parkeren ondergronds of uit het zicht.”