HAARLEM -ZZP-boekhouder Amsterdam biedt u als ondernemer veel meer dan alleen het doen van de boekhouding. Wij verzorgen de complete boekhouding voor 80 euro excl btw per maand, Maar wij denken ook met u mee, en adviseren u over aftrekposten, kosten, de auto van de zaak, meewerkaftrek, aankopen van een huis en nog veel meer. Bel 06-13936399 voor een gratis kennismaking.


Klant centraal
Bij zzp-boekhouder Amsterdam staat de klant centraal en is elke zzp’er uniek. Wij geven dienstverlening op maat en doen dit vanuit Haarlem. Maar we zijn zeer mobiel, we hebben ook in Amsterdam een plek om af te spreken. En we zijn modern dus meeten via Zoom kan ook. Tevens versturen we regelmatig nieuwstips via social media.

ZZP’er bij boekhouder Amsterdam
Wij werken alleen met de zzp’er. Een zzp'er is een zelfstandig ondernemer die geen personeel in dienst heeft. De eenmanszaak is de constructie waarin de zzp’er werkt en tot minimaal 150.000 euro nettowinst is dit fiscaal de slimste constructie. Fiscaal zeer voordelig, zeker de eerste drie jaar. Omdat u als zzp’ er dan recht heeft op zelfstandigenaftrek, startersaftrek en mkb-winstvrijstelling. U valt onder de Inkomstenbelasting.

Btw voor de zzp’er
Ook wij als zzp-boekhouder Amsterdam brengen 21 procent in rekening. Die is voor u aftrekbaar als voorbelasting.

Zzp’er uit de bouw
Wij werken veel met de zzp’er uit de bouw. Daar zijn drie percentages van toepassing. Hoog, laag en btw-verlegd. Laag betreft negen procent btw. De schilder en de stukadoor hebben daar onder andere mee te maken.

Btw verlegd
Werkt u in de bouw voor een hoofdaannemer en draagt die de btw af dan kunt u btw verlegd factureren. Vermeldt dan wel altijd het btw nummer van de opdrachtgever op uw factuur en zet erbij btw verlegd naar….

Voorbelasting
Factureert u met btw dan moet u elk kwartaal btw betalen. Tegenover de af te dragen btw staat dat de zzp’ers die btw-plichtig zijn de aan hen in rekening gebrachte btw als voorbelasting mogen aftrekken. U berekent dit door in uw software de code btw hoog of laag bij uw kostenpost te activeren. De software haalt deze voorbelasting er dan uit. Per saldo betaalt u de uitkomst van de som btw over de omzet en de betaalde voorbelasting aan de fiscus.

Overstap van zzp naar BV
Stapt u over van de eenmanszaak naar de B.V. dan heeft u een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, bij deze rechtsvorm wordt uw winst aangegeven in de aangifte vennootschapsbelasting en bent u aansprakelijk voor het bedrag dat u heeft geïnvesteerd (het eigen vermogen) in de onderneming.

U richt een B.V. op middels een notariële oprichtingsakte, uitgifte van aandelen en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er is geen verplichte storting meer noodzakelijk.

Bent u directeur grootaandelhouder- van uw B.V. wat dient u uzelf dan minimaal uit te betalen. Als dga kunt u op twee manieren geld halen uit uw B.V.. Als loon/salaris/gebruikelijk loon, of als dividend.

Contact zzp-boekhouder-amsterdam
Let wel op als u een BV opent dan komen er ook veel meer kosten op u af. De notaris stuurt een factuur, vaak willen ze u ook nog een extra holding adviseren. U heeft ook een zzp-boekhouder nodig maar die factureert u voor de loonadministratie, de boekhouding, en het deponeren van de stukken bij de KvK. En voor de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting.

Wilt u de boekhouding laten verzorgen door zzp-boekhouder-Amsterdam dan bent u dagelijks welkom. Wij zijn zeven dagen per week open en staan u ook na 18.00 uur te woord. Bel 06-13936399 voor meer info naar info@zzp-boekhouder. Wij werken ook via Skype, Zoom en via social media. Tot snel.

Online Boekhouden - ZZP-Boekhouder - YouTube