Schuimbeton wordt alsmaar meer gebruikt om huizen te voorzien van vloerisolatie. Je kruipruimte isoleren kan daarnaast ook met dit materiaal, want schuimbeton kan tevens vochtproblemen in de kruipruimte oplossen. Natuurlijk is het niet zomaar een kwestie van het storten van beton in de ruimte. Dit klusje is echt geen fluitje van een cent, er komt zeker wat werk aan te pas om het gewenste effect te bereiken. Bovendien zijn nog maar weinig mensen in Nederland bekend met de voordelen van schuimbeton. Daar zal dit artikel bij helpen, want alle voordelen van het materiaal lees je hier.

Wat is schuimbeton?

Dat veel mensen nog niet bekend zijn met de voordelen van schuimbeton is niet vreemd, want het is eigenlijk een vreemd iets. Het materiaal is namelijk een mix van meerdere ingrediënten. Zo bestaat schuimbeton meestal uit cement, water, schuimmiddel en fijn zand. Daarnaast kunnen ook nog speciale vulmiddelen gebruikt worden in het mengsel. Dit alles gecombineerd maakt dus in principe schuimbeton. Doordat veel mensen nog weinig ervaring hebben met dit materiaal weten ze over het algemeen ook niet hoeveel het kost. Als je op Google zoekt op wat kost schuimbeton dan zul je dus meestal vage antwoorden vinden. Het aanvragen van een offerte is daarom een goed idee.

Heel erg duurzaam
Laten we na de korte introductie over schuimbeton nu verder gaan naar de voordelen van het materiaal. Een groot voordeel is natuurlijk dat schuimbeton heel erg duurzaam is. Dit komt doordat het niet aangetast kan worden door rot en schimmel. Uiteraard speelt duurzaamheid op het moment een grote rol in de wereld, dus door schuimbeton te gebruiken kun je hier meewerken aan het proces om de milieu wat gezonder te maken. Door dit voordeel wordt het materiaal al veelvuldig gebruikt bij het verbouwen en bouwen van duurzame gebouwen.

Laag volumegewicht en eenvoudig te plaatsen
Een ander pluspunt van schuimbeton is dat het volumegewicht zeer laag is van het materiaal. Dit is met name het geval als je het gaat vergelijken met andere soorten beton die wat meer traditioneel zijn. Dit maakt schuimbeton een fijn materiaal om mee te werken. Wat hier ook aan mee helpt is het feit dat dit type beton heel eenvoudig te plaatsen is. Bovendien is het mogelijk om alle hoekjes en gaatjes op een eenvoudige wijze te bereiken, want het mengsel is vloeibaar en kan dus overal komen. Bovendien is schuimbeton zeer snel te leggen, normaalgesproken zal dit binnen een dag al klaar zijn.

Sterk, ongevoelig en cohesie
Ook heeft schuimbeton als voordeel dat het net zo sterk is als normaal beton, al weten veel mensen dit niet. Hierdoor kun je in principe beide materialen gebruiken voor het vervangen van een houten vloer die is gaan rotten. Bij schuimbeton zal dit nooit het geval zijn, want het is ongevoelig voor houtrot en schimmels. Op deze manier zul je geen last meer hebben met je fundering, terwijl ook vochtproblemen in huis gemakkelijk opgelost kunnen worden. Het laatste voordeel van schuimbeton Haarlem heeft te maken met de goede cohesie.