Je krijgt er immers fijne warme voeten en een lagere energierekening voor terug. Daarnaast is het afgiftesysteem perfect te combineren met een warmtepomp. Bij nieuwbouw is een normale vloerverwarming met zandcementlaag appeltje eitje. Bij de bestaande bouw (renovatiesector) ligt dat anders. Op deze pagina lees je over vloerverwarming bij bestaande vloer en de mogelijkheden.

Het belangrijkste verschil tussen verschillende vloerafwerking en hun geschiktheid voor gebruik met vloerverwarming is de thermische geleidbaarheid van het materiaal, wat betekent hoe snel en efficiënt de gegenereerde warmte naar het vloeroppervlak wordt overgebracht. De beste vloerbedekking voor vloerverwarming is vloerbedekking met goede geleiding, omdat deze sneller opwarmt, meer warmte afgeeft en efficiënter werkt. Dit betekent echter niet dat minder geleidende materialen niet kunnen worden gebruikt met vloerverwarming..

Normale vloerverwarming bij bestaande vloer niet mogelijk?
De dikte van een traditionele vloerverwarming cementdekvloer is circa 60 tot 90mm. Bij een bestaande vloer kun je zonder sloopwerk, deze opbouwhoogte vaak niet kwijt. Bij houtskeletbouw of oudere woningen met houten vloeren, kun je dit type vloerverwarming niet bovenop de houten vloer aanbrengen. Zowel qua hoogte als gewicht niet.
  • Isolatielaag van 10 tot 30mm
  • Draadstaalmat + 16mm buis
  • Zandcementdeklaag van minimaal 35mm
De stralingswarmte die het systeem produceert verlaagt de luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Dit betekent dat er zich minder huisstofmijt en allergieën verspreiden. Ook zijn er geen hete oppervlaktes of harde metalen hoeken, zoals bij radiatoren, wat het systeem kindvriendelijk maakt.