HAARLEM - Op de Nederlandse woningmarkt is het nog steeds een drukte van belang. Ook in de omgeving van Amsterdam en Haarlem wisselen panden met de regelmaat van de klok van eigenaar. De overstap van mondain Amsterdam naar het wat meer gemoedelijke Haarlem is wekelijkse kost voor menig verhuisbedrijf in Amsterdam. Niet alleen het vakkundig verplaatsen van inboedels is hun specialisme, ook de kennis van de omgeving spreekt in hun voordeel en dient niet onderschat te worden. Dan gaat het vanzelfsprekend niet alleen over de route van de hoofdstad naar de provinciehoofdstad. Trekt men juist de stad uit richting platteland of rustig dorp, dan geeft een gebrek aan kennis over de lokale omgeving veel minder tot geen problemen. Dat heeft alles met ruimte te maken.

Wegwijs in het netwerk van grachten, stegen en trambanen

Of de verhuizing nu van het Amsterdamse Bos en Lommer naar de Haarlemse Leidsevaartbuurt gaat of andersom, de lokale vaklui zijn bekend met de haken en ogen die aan een verhuizing in deze contreien zitten. Dat gaat er net even anders aan toe dan in pakweg Obdam of Castricum. Het netwerk van grachten, stegen en trambanen en alle drukte die daar heerst, vergt een gedegen aanpak en planning. Bij voorkeur van verhuizers die de stad op hun duimpje kennen. Daarnaast zijn er in de grachtenpanden veel bovenwoningen waar sjouwen met mneubels nogal een expeditie is. Soms moet de straat afgezet worden, een ontheffing aangevraagd of een hijsmachine geregeld worden. Een verhuisbedrijf in Haarlem of Amsterdam heeft daar al een netwerk voor.

Ook vanúit Haarlem is een lokaal verhuisbedrijf een aanrader

Met de toenemende beweging op de woningmarkt krijgt de verhuisbranche automatisch meer te doen. Een andere fout die momenteel veel gemaakt wordt, is een te krappe planning maken. Het is niet onwaarschijnlijk dat de beoogde verhuizers een volle agenda hebben dan niet op de gewenste dag beschikbaar zijn. Voor een verhuizing van of naar Haarlem is het dus zaak om minimaal drie maanden van tevoren een verhuisbedrijf in Haarlem te contacteren. Niet alleen als er een wijk in Amsterdam of Haarlem op de routeplanner staat. Wanneer men een van deze populaire steden verruilt voor een dorp, is de bestemming weer geen enkel probleem. Zeker moderne woonwijken, waar dan ook, zijn zo ingericht dat er genoeg ruimte is voor het snel in- dan wel uitladen van inboedels.