HAARLEM - Als je erover nadenkt, is het eigenlijk bizar: we kunnen een raket instappen en vliegen naar de maan. Ook hebben we honderden satellieten rond de aarde vliegen die zorgen voor gps, weersvoorspellingen en communicatie. En dit alles vanwege ruimtevaart.

Op dit moment staat ruimtevaart voor de grootste verandering sinds het begin in 1908. Wil je weten waarom? Wil jij ook weten hoe de ontwikkeling van ruimtevaart is gegaan, hoe je astronaut kan worden of wanneer we Mars zullen betreden? Kom naar de Space Talks op donderdag 19 december in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De inloop is vanaf 19:30 uur; het college begint om 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor leden € 10,-; niet-leden betalen € 15,-. Reserveer je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

In de nieuwe Haerlems BodemOnderzoek: Space Talks is ruimtevaartdeskundige Arno Wielders te gast in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Presentator Michael van der Putten en Arno gaan samen met het publiek in gesprek. Arno zal vertellen over de ontwikkeling van de ruimtevaart en de exploratie van de ruimte. Commerciële partijen lanceren meer en meer hun eigen satellieten en de exploratie van de ruimte zal langzaam maar zeker gedeeltelijk door private partijen gedaan worden.

Arno Wielders
"I believe mankind is destined to be a multi-planet species, to move beyond the confines of our home planet. To work with Mars One is to be a living part of this incredible undertaking."
Arno Wielders ontving zijn Master of Science in fysica van de Vrije Universiteit van Amsterdam in 1997. Daarna werd hij ingehuurd door de Sterrenwacht Leiden om in de Nederlandse ruimtevaart te werken aan het Telescope Interferometer Delay Line project. In 2002 ontving hij zijn TWAIO- certificaat (tweejarige postgraduate-opleiding) en startte een wetenschappelijk onderzoek bij de space-afdeling van TNO TPD in Delft. Daar was hij betrokken bij de Ozone Monitoring Instrument (OMI) project dat gestart werd door NASA.

Donderdag 19 december | Inloop: 19:30 uur; College: 20:00 – 21:30 uur | € 10,- leden, € 15,- niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32