HAARLEM - Joke Breemouer (71) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege haar langdurige en grote inzet voor de beeldende kunst in Haarlem, onder meer als directeur van de Kunstlijn Haarlem. Burgemeester Jos Wienen reikt vanavond de bijbehorende versierselen uit.

De Kunstlijn Haarlem is de oudste open atelierroute van Nederland en met circa 250 deelnemende kunstenaars en ruim 25.000 bezoekers het belangrijkste jaarlijkse kunstevenement in de regio Kennemerland. Joke Breemouer is inmiddels bijna dertig jaar aan de Kunstlijn Haarlem verbonden, waarvan bijna 25 jaar als directeur. In de loop der tijd wist Breemouer ook de grote museale en historische locaties van de stad aan dit evenement te binden en een brug te slaan tussen de kunst en het bedrijfsleven. Vanwege haar hoge kwalitatieve maatstaven is de Kunstlijn een ‘must’ voor menig professioneel beeldend kunstenaar.

Naast haar inzet voor de Kunstlijn Haarlem was Joke Breemouer acht jaar belangeloos actief voor De Vishal, de Haarlemse kunsthal die jaarlijks goed is voor circa 50.000 bezoekers. Als penningmeester en vice-voorzitter legde zij een gezond financieel fundament onder de kunstenaarsvereniging De Vishal. Tot slot was Joke Breemouer vijf jaar jurylid van de Haarlemse kunst- en cultuurprijs De Olifant en vier jaar jurylid van de Nationale Kunstweek.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 1 november, vanaf 20.00 uur in Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1,ter gelegenheid van de opening van de 34ste editie van Kunstlijn.