Vele vrouwen vanaf het moment van de overgang beginnen, krijgen diverse klachten, opvliegers, slapeloosheid, vermoeidheid, rusteloze benen of extreme droogte/dorsten en jeuk. Deze symptomen zijn van dezelfde oorzaak. Voedingssupplement werkt soms wel als de constitutie goed is. Voor hun is het mogelijk om er "overheen te groeien" tijdens of na de overgang.


Voor degenen die niet vanzelf beter kunnen worden, hebben goede behandelingen nodig. Als het lichaam weer in balans is, dan hoeven ze geen (of minder) medicijn te slikken voor de rest van hun leven. We bieden een combinatie van behandeling aan zoals acupunctuur en kruiden. 100% genezen bestaat niet, maar het verlichten van de klachten is het zeker waard. In de afgelopen jaren komen steeds meer dames met rusteloze benen syndromen RLS ( restless legs syndroom) bij onze praktijken langs. 90% van de RLS cliënten ervaren positieve veranderingen na de behandelingen. Ze ervaren niet alleen rustige benen maar ook een rustig mind. Maar de 10% klanten die wel zware medicijnen, zoals antidepressiva innemen, kunnen minder of onstabiele resultaten krijgen. Dit bewijs komt uit casus rapporten en cross-sectional onderzoeken die suggereren dat antidepressiva het RLS kunnen veroorzaken of verergeren.

In de praktijk, zien we dat heel veel vrouwen zijn overbelast of uitgeput door het dagelijkse leven en/of het sociale leven vanaf de leeftijd 35. De klachten kunnen bestaan uit: onregelmatige menstruatie of geen menstruatie, hoofdpijn/migraine, opgeblazen gevoel, slecht stoelgang, af en toe depressie gevoel, verdrietig, heftige stemmingswisseling, (galblaas) pijn aanval en chronische pijn etc. In deze fases kunnen traditioneel Chinees medicijn behandelaars de dames nog goed helpen, omdat het energieniveau nog hoog genoeg is kunnen we het op tijd behandelen.

In andere woorden, los het probleem op tijd op om verdere complicaties te voorkomen.

We wensen iedereen gezondheid en blijdschap.

Dokter Sun en Ji Shan Tang Team