HEEMSTEDE - Lopen, rennen, springen, hinkelen; allemaal vaardigheden die je kan uitvoeren omdat je dat al tijdens je kinderjaren hebt geleerd. De motorische vaardigheden beginnen al te vormen direct na je geboorte. Lopen en rennen doe je je hele leven en het is dan ook prettig dat je dit kan uitvoeren zonder pijnklachten. Pijn is vervelend en kan je dagelijkse werkzaamheden flink belemmeren. Iemand die je van de pijnklachten kan afhelpen is podotherapie Heemstede. Een podotherapeut is iemand met een medische achtergrond die is gespecialiseerd in de onderste ledematen. Heb je pijn bij het lopen in bijvoorbeeld je benen, lage rug of knieën? Dan kan podotherapie Heemstede je zeker helpen. Laat je dagelijkse werkzaamheden niet belemmeren door pijn en neem eens contact op met een podotherapeut. Door oefeningen, medical taping of door aangepaste zolen kan je vaak van je pijnklachten afkomen.


Wat doet podotherapie Heemstede?

Wanneer je pijnklachten hebt bij het lopen of bewegen, dan kan podotherapie Heemstede je van de deze klachten afhelpen. De podotherapeut brengt je klachten in kaart en na een uitgebreide intake zal de podotherapeut een behandelplan opstellen. Dit plan kan bestaan uit oefeningen die je thuis kan uitvoeren, oefeningen onder begeleiding en eventuele ondersteuning met behulp van medical taping. Deze medical taping ondersteunt je spieren en gewrichten waardoor pijnklachten zullen afnemen. De meeste klachten aan de onderste ledematen komen door een scheefstand van de voeten en de rug. Deze klachten zijn niet altijd te verhelpen met oefeningen of tape. Mocht er sprake zijn van enige scheefstand dan zal podotherapie Heemstede verder gaan kijken en proberen de scheefstand te verhelpen met behulp van aangepast zolen. Deze zolen worden op maat gemaakt zodat ze perfect bij jouw voeten en jouw looppatroon passen. Ben je bang dat je dan je favoriete schoenen niet meer kan dragen? Maak je geen zorgen want de zolen passen in vrijwel iedere schoen. Bovendien kan je de steunzolen zelfs passend laten maken voor je schoenen zodat je geen belemmering meer ondervindt. Je zal dan merken dat je pijnklachten zullen afnemen zonder dat je daarvoor grote medische behandelingen hoeft te ondergaan.

De juisten oefeningen tegen pijnklachten

Heb je dus pijn bij het lopen, vermoeide benen of juist rusteloze benen? Dan doe je er goed aan om contact op te nemen met podotherapie Heemstede. Met de juiste oefeningen en ondersteuning kan je namelijk vrij snel van je pijnklachten afkomen. Een podotherapeut is geen arts maar heeft wel de medische basiskennis om je te helpen van je pijnklachten af te komen. Met behulp van oefeningen, hetzij met ondersteuning, medical taping of met behulp van op maat gemaakte steunzolen weet je zeker dat jij snel weer pijnvrij rond kan lopen. Een behandeltraject bij podotherapie Heemstede is zuiver, transparant en wordt altijd voorafgegaan aan een uitgebreide intake. Tijdens deze intake worden je klachten in kaart gebracht en wordt gekeken of de podotherapeut wel de aangewezen persoon is om je te helpen van je pijnklachten af te komen. Maar heb je pijnklachten in je benen, rug of knieën? Dan is de podotherapeut vaak wel de aangewezen persoon.