HAARLEM - Kinderen en volwassenen kunnen op vrijdag 13 maart van 16:00 – 17:00 uur genieten van een speurtocht langs ‘geheime’ plaatsen in de Bibliotheek Haarlem Centrum aan de Gasthuisstraat 32. Plaatsen zoals ‘de trap van ergens naar nergens’ komen voor in het nieuwe jeugdboek van de Haarlemse auteur Annemarie Jongbloed. Sleutels is een avontuurlijke detective die zich afspeelt in deze Bibliotheek.


Ook vindt er een feestelijke boekpresentatie plaats. Een van de eerste exemplaren van Sleutels is voor een Haarlemse politieagent die komt vertellen over het werk van een detective. Roxane van Acker, directeur van de Bibliotheek, vindt het een grote eer dat de Bibliotheek een zo belangrijke rol speelt in het boek Sleutels en vol trots zal zij ook een exemplaar in ontvangst nemen. Na afloop kan het boek, met handtekening van de schrijver, worden gekocht of … gewonnen! De toegang tot zowel de boekpresentatie als de speurtocht zijn gratis. Reserveer een kaartje voor jou én je kind via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Over het boek Sleutels Op een vreemde plek in een Bibliotheek vinden Julia en Manus een sleutel. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die de laatste tijd in de bieb gebeuren? Samen met Manus gaat Julia op onderzoek. Ze ontdekken dat Maryam, de dochter van de directeur van de bieb, een geheim heeft. Maar ook Manus doet vreemd… Kan Julia hem eigenlijk wel vertrouwen?


Speurtocht in de bieb
Tijdens de speurtocht door de bieb kom je op spannende plekken die ook in het kinderboek 'Sleutels' voorkomen. We gaan trappen op en af langs geheime plekken, horen verhalen van vroeger en speuren naar sporen… Ben jij de beste detective, die er met de prijs vandoor gaat? Ook voor volwassenen is de rondleiding door het oude, monumentale gebouw interessant!

Over Annemarie Jongbloed
Kinderen die onder de tafel gingen zitten of naar de wc vluchtten als ze moesten lezen: Annemarie had ze vroeger in de klas. Want voordat ze schrijver werd, was ze juf op een school voor kinderen met spraak- en taalproblemen. Sommigen vonden lezen lastig, en niet leuk. Daarom begon Annemarie verhalen voor hen te schrijven, in de hoop dat deze kinderen toch weer wilden lezen. En… het werkte! Met verhalen op maat leerden kinderen met plezier lezen. Zo ontstond de Schakelreeks (uitgeverij De Inktvis). Daarna schreef Annemarie diverse avonturenboeken voor verschillende leeftijden.

Vrijdag 13 maart | 16:00 – 17:00 uur | Gratis; van tevoren aanmelden is noodzakelijk

de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32

Kijk voor meer informatie op de website van Annemarie Jongbloed of op die van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Klik hier voor een video