HAARLEM - Voor de derde keer in drie weken tijd is bij een straatroof in Haarlem een ketting buitgemaakt. En net als bij de twee eerdere straatroven sloeg de dader toe in de omgeving van winkelcentrum Schalkwijk.


De jongste kettingroof vond vanmiddag plaats in de Rousseaustraat, parallel aan het winkelcentrum. Hoe de dader te werk ging, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij rond 14.45 uur toesloeg en daarbij een vrouw van haar halsketting beroofde.

De verdachte is nog niet opgepakt, zo laat een politie aan NH Nieuws weten. Er is wel een signalement: het gaat om een man in een grijze jas die verder een pet met rode accenten, een zonnebril en zwarte handschoenen droeg. Wie de verdachte denkt te zien, wordt verzocht dat via alarmnummer 112 bij de politie te melden.

Soortgelijke berovingen
Behalve in Haarlem worden de laatste tijd ook in andere plaatsen in provincie vrouwen op gewelddadige wijze van hun colliers beroofd. In Zwanenburg en Nieuw-Vennep staat de teller vooralsnog op één beroving, maar in het Gooi werden in de laatste week van juni 12 vrouwen beroofd. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen op leeftijd, al loopt hun leeftijd uiteen van achter in de vijftig tot ver in de tachtig.

Of er sprake is van één of meerdere kettingrukkers, is onderwerp van politieonderzoek. "We doen met meerdere eenheden onderzoek naar de berovingen en gaan daarbij uit van één of meerdere daders", zei een politiewoordvoerder eerder tegen NH Nieuws.