HAARLEM - Vanochtend om 8:00 uur is er een explosie geweest aan de Vrijheidsweg in Haarlem. Hierbij is niemand gewond geraakt. Er is wel schade aan de achterkant van het huis. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het waarschijnlijk om vuurwerk ging.


De politie is nu nog bezig met het onderzoek. Ook heeft de politie gezocht naar een verdacht persoon, deze is niet gevonden.

Het is niet de eerste keer dat de bewoners van de Haarlemse straat worden opgeschrikt door een explosie. Ruim een maand geleden raakte een vrouw gewond door een explosie in haar woning aan de Vrijheidsweg. Een vuurwerkbom was door haar brievenbus gegooid.

Buurtbewoners vertelden eerder aan NH Nieuws dat de explosies onderdeel zijn van een langlopende vete tussen jongerenbendes. Zo zei een buurvrouw dat de jongeren elkaars huis 'terroriseren': "Deze jongens hebben geen geweten. Over en weer worden er dingen vernield en bommen geplaatst. En nu pakken ze dus elkaars moeder. Straks overkomt een van onze kinderen iets."

De politie houdt in het onderzoek naar de explosie van vandaag rekening met een verband tussen de eerdere incidenten in de buurt.