HAARLEM - De vrouw van 24 jaar die wordt verdacht van het mishandelen van een 10-jarige jongen in Haarlem op 9 januari, blijft zeker tot eind april vast zitten. De rechtbank heeft haar voorlopige hechtenis onlangs met 90 dagen verlengd.

De jongen fietste op de bewuste dag rond 17.30 uur met een vriendje door de Acaciastraat toen een vrouw plotseling tussen hen in kwam fietsen. Ineens gaf ze de jongen een trap, waardoor hij op de grond viel. Vervolgens schopte de vrouw hem meerdere keren tegen zijn hoofd aan.

Daarna ging de gewelddadige vrouw er vandoor op haar fiets. Het vriendje van het slachtoffer hielp hem overeind en samen fietsten ze naar huis. Eenmaal daar aangekomen, werd de politie gebeld. De 10-jarige jongen werd vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft daar een nacht doorgebracht.

Verdenking
De vrouw is de volgende dag opgepakt en wordt verdacht van poging zware mishandeling. Volgens de officier van justitie is er voldoende verdenking dat 'deze verdachte betrokken is geweest bij dit incident' en zijn er voldoende redenen om haar langer in voorlopige hechtenis te houden. De rechtbank heeft daarmee ingestemd.

De periode van 90 dagen loopt eind april af en binnen die termijn zal de zaak bij de rechtbank worden aangebracht. Een exacte datum daarvoor is nog niet bekend. Verder doet het openbaar ministerie geen mededelingen over de zaak.