HAARLEM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er rond 02.40 uur een autobrand gewoed op de Amelandstraat in Haarlem.

Terwijl iedereen nog de overwinning van Nederland tijdens het EK aan het vieren was, ging er in het Haarlemse Schalkwijk weer een auto in vlammen op. Inmiddels staat de teller van de Haarlemse autobranden al ruim over de twintig. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader nog niet gepakt. Op 10 Juni ging er op dezelfde parkeerplaats en zelfde parkeerplek ook al een auto in vlammen op. Bij aankomst van de brandweerlieden stond de auto al volledig in brand. De brandweer heeft geprobeerd het vuur zo snel mogelijk te blussen, maar kon het niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Een buurtbewoner verteld dat hij wakker werd van de enorme knallen tijdens de autobrand en schakelde direct de hulpdiensten in. De politie kwam ter plaatse met een hond en hebben het gebied nog afgezocht, maar voor zover bekend werd daar niks aangetroffen. De politie neemt ook deze zaak weer in onderzoek.