HAARLEM - Het slachtoffer van de flatbrand in de Haarlemse Rudolf Steinerstraat op 11 september is inderdaad een zwangere vrouw van 42 jaar. De vrouw was de bewoonster van het bewuste appartement. Het openbaar ministerie bevestigt een bericht daarover in Haarlems Dagblad.

Verdachte van het aansteken van de flatbrand is haar partner die in de nacht na de grote brand in de buurt van de flat is opgepakt. Het stel heeft volgens buurtbewoners drie kinderen. Zij waren ten tijde van de brand niet in de flat aanwezig.

De brand begon op de avond van 11 september volgens buren met een grote knal. Daarna was de brandweer lange tijd bezig met blussen van de grote, uitslaande brand. Veel buren moesten worden geëvacueerd en brachten de nacht door in CenterParcs in Zandvoort. Pas de volgende dag kon de flat worden vrijgegeven.

Identificeren
Het kostte veel moeite om het slachtoffer van de brand te identificeren. Na veertien dagen kon nog niet worden vastgelegd dat het om het vermoedelijke slachtoffer ging.

Verder doet het openbaar ministerie geen mededelingen over de zaak. De verdachte zit nog in volledige beperkingen en het onderzoek loopt nog.