HAARLEM - De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige man uit Haarlem aangehouden voor verboden wapenbezit. Er was een tip gedaan bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) dat de man een vuurwapen in zijn auto zou hebben. Deze tip is op waarde gewogen. Dit leidde er toe dat de politie uitkeek naar de man en zijn voertuig.

De auto is rond 14.30 uur rijdend aangetroffen op de Westelijke Randweg. De man werd vervolgens gecontroleerd aangehouden. Vanwege de te verwachten aanwezigheid van het vuurwapen en de onduidelijkheid waar hij deze zou bewaren wordt hierbij de nodige voorzichtigheid betracht. Er is bij deze aanhouding een zogenaamde uitpraatprocedure gehanteerd.

Het vuurwapen is aangetroffen in een dashboardkastje van de auto en inbeslaggenomen. Het betreft een echt vuurwapen. De man heeft afstand gedaan van het vuurwapen. Hij zit nog vast.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving. Zie ook https://www.meldmisdaadanoniem.nl/