HAARLEM - Op maandag 14 oktober 2019 vond omstreeks 16.37 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een 9-jarig meisje op haar fiets. Het ongeval gebeurde op het Staten Bolwerk, ter hoogte van de Kinderhuissingel.

Nadat de automobilist het meisje had aangereden heeft de automobilist de plaats van het ongeval direct verlaten. Deze is namelijk weggereden, via de Kinderhuissingel, richting de Zijlweg. De automobilist liet het jonge slachtoffer daar met verwondingen achter, zonder zich ook maar over het lot van het aangereden meisje te bekommeren. Het kind liep door de aanrijding en hierop volgende valpartij schaafwonden op aan haar beide knieën en een bult op het hoofd en was ook behoorlijk overstuur. De moeder van het kind dat eveneens op de plaats van het ongeval was heeft zich over haar dochter ontfermd.

Getuigen die ter plaatse door ons werden gesproken verklaarden dat de automobilist reed in een opvallend fel gekleurde (kobalt)blauwe personenauto met een kofferbak, type sedan. Wat opviel was dat op de achterklep een hoge spoiler zat. Ook zou deze auto een zeer luid klinkend uitlaatsysteem hebben gehad.

Uit verklaringen van getuigen blijkt eveneens dat roekeloos rijgedrag van de automobilist en het niet verlenen van voorrang aan de fietsers aan de aanrijding vooraf zijn gegaan.

De bestuurder zou een blanke man zijn geweest van geschat 20 tot 25 jaar oud.De bestuurder wordt door ons aangemerkt als verdachte en wij zijn dan ook naar hem op zoek. Ook naar de bij deze aanrijding betrokken personenauto wordt door ons gezocht.

Mocht u in deze zaak informatie hebben of tips die zouden kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf, dan komen wij graag met u in contact.

Reageren kan door te bellen naar 0900-8844 onder vermelding van nummer 2019198949 of via de DM.