HAARLEM - Een 15-jarige jongen uit Haarlem is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof. De tiener werd mishandeld en zijn telefoon en oordopjes werden gestolen.


Rond 17.40 uur fietste de jonge Haarlemmer met vrienden naar de skatebaan aan de Munterslaan. Toen de vrienden langs een ijzeren huisje aan de ‘s Gravesandeweg fietsen, zagen zij dat hier ongeveer 20 jongeren stonden. De vrienden hoorden dat enkele jongeren iets riepen, maar besloten hun weg te vervolgen richting de skatebaan totdat het slachtoffer ineens aan zijn jas werd getrokken. Hierdoor kon de Haarlemmer niet anders dan stoppen.
Een jongen kwam voor het slachtoffer staan en zei hem dat hij zijn zakken moest leegmaken. Kort daarop begon de jongen het slachtoffer te slaan en besloot de Haarlemmer hieraan gehoor te geven. De jongen pakte de telefoon en oordopjes uit de handen van het slachtoffer. Een tweede jongen nam daarna de telefoon van deze jongen over. De Haarlemmer moest vervolgens weer enkele klappen incasseren van de twee jongens en nog een derde. De drie jongens bleven de jongeman slaan en een van hen schopte het slachtoffer waardoor hij ten val kwam. De jongens gingen er daarna met de buit vandoor waarna het slachtoffer naar huis kon fietsen.

Signalementen

De tiener liep letsel op aan zijn gezicht, waaronder een snee achter zijn oor en een opgezwollen jukbeen. De Haarlemmer kon zijn belagers als volgt omschrijven.

Jongen 1;
-Rond de 17 jaar oud;
-Ongeveer 1,75 meter lang;
-Fors postuur;
-Blanke huidskleur;
-Droeg een zwarte jas en donkerblauw petje;
-Slechte huid, acne.

Jongen 2;
-Rond de 17 jaar oud;
-Ongeveer 1,80 a 1,85 meter lang;
-Slank postuur;
-Licht getinte huidskleur;
-Droeg een zwarte jas met capuchon.

Jongen 3;
-Rond de 16 jaar oud;
-Ongeveer 1,75 meter land;
-Licht getinte huidskleur;
-Zwart, stijl haar;

Getuigen gezocht

De politie heeft deze zaak in behandeling en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.