HAARLEM - Een getuige ziet maandagmiddag rond 14.00 uur op de Teding van Berkhoutstraat een man achter twee personen aanrennen. Als hij hoort dat de twee personen bij de man hebben ingebroken, twijfelt hij geen moment en fietst achter de verdachten aan. Hij belt 112 en geeft het signalement door aan de meldkamer. Niet veel later worden een 38-jarige en een 39-jarige man uit 's-Gravenhage door de politie aangehouden in de Bellamystraat.


Even voor 14.00 uur krijgt de politie melding van een heterdaad woninginbraak aan de Amsterdamsevaart in Haarlem. De melder hoort gestommel en stemmen vanuit de woning komen. De bewoner opent de deur en ziet twee personen de achtertuin uit rennen. Hij probeert een van de mannen nog vast te pakken maar deze ontsnapt. Hij rent er achteraan. Onderweg krijgt hij hulp van een getuige. Samen met de politie weten zij de twee mannen aan te houden.

De hondengeleider en zijn hond treffen op de Bellamystraat diverse goederen aan die mogelijk aan de inbraak gekoppeld kunnen worden. De recherche in Haarlem zet het onderzoek naar de woninginbraak voort.

Getuigenoproep

De politie is opzoek naar getuigen en beelden. Heeft u iets bijzonders opgemerkt in de buurt of op de Amsterdamsevaart dat mogelijk te maken heeft met deze inbraak? Heeft u de verdachten (ongeveer 30 jaar, rond 1.80 meter lang, donkere huidskleur en zwarte jassen met petten) eerder zien lopen? Geef het door aan de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Uploaden van beelden kan ook online via het tipformulier.