HAARLEM - De politie heeft maandagmiddag rond 14.15 uur twee mannen aangehouden voor het tanken zonder betalen. Dit gebeurde bij een tankstation aan de Planetenlaan in Haarlem.


Een collega zag in zijn vrije tijd het tweetal voor het tanken in de buurt de kentekenplaten wisselen. Het tweetal tankte en ging gehaast weg zonder te betalen. Daarna werden de kentekenplaten opnieuw gewisseld. De politieman in vrije tijd bleek achter het tweetal aanrijden en waarschuwde zijn collega’s, die het tweetal op de Westelijke Randweg wist aan te houden. Het tweetal, een man van 45 en een man van 19 uit Noordwijk, is voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Zij krijgen het nodige aan bekeuringen voor de kiezen, namelijk het rijden met valse kentekenplaten en de diefstal van benzine. Ook pleegde de bestuurder de nodige verkeersovertredingen tijdens zijn vlucht, zoals het rijden door rood licht, rechts inhalen en tegen het verkeer inrijden. De kentekenplaten tijdens het tanken bleken gestolen, maar ook de kentekenplaten die daarna weer op de auto werden gedaan. De verdachten zitten nog ingesloten in het politiebureau.

2021170507