HAARLEM - Een 18-jarige man uit Haarlem is zaterdagochtend het slachtoffer geworden van een mishandeling. De mishandeling vond plaats op de Vilniusstraat.


Rond 02.00 uur fietste het slachtoffer over de Vilniusstraat in de richting van de Engelandlaan. Op het voetpad zag de Haarlemmer een jongen lopen en passeerde hem. Ineens voelde de jongeman een harde klap op de zijkant van zijn hoofd. Het slachtoffer keek in de richting van de jongen die hij eerder had gepasseerd en zag dat hij een koevoet in zijn hand had. Hiermee kwam hij op het slachtoffer af en sloeg hem nog een keer. De jongeman viel tegen een hek, liet zijn fiets achter en ging er rennend vandoor. Zijn belager rende nog achter hem aan maar na enkele honderden meters zag het slachtoffer hem niet meer. De jongen met de koevoet is rond de 17 jaar oud, 1,75 meter land, heeft een slank postuur en licht getinte huidskleur. Hij heeft krullend, kort haar en een stoppelsnor. Hij droeg een zwarte jas, grijze broek en donkere pet.

Vernieling autoruiten Engelandlaan
Later die nacht kregen agenten de melding dat op de parkeerplaats gelegen aan de Engelandlaan autoruiten van zes geparkeerde auto’s waren ingeslagen. De politie constateerde dat het om vernielingen ging omdat alle waardenvolle spullen nog in de auto’s lagen.

Het is mogelijk dat de jongen die op de Vilniusstraat de Haarlemmer sloeg met een koevoet, ook verantwoordelijk is voor de vernielingen van de autoruiten. De Engelandlaan en de Vilniusstraat liggen namelijk naast elkaar.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt de mishandeling en de vernielingen van de autoruiten en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.