Haarlem - Op woensdagmiddag 13 april probeerden twee mannen, tot grote schrik van de winkelmedewerker, een juwelier aan de Grote Houtstraat te overvallen. Hier slaagden zij niet in en sloegen snel op de vlucht. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 12.15 uur zag de winkelmedewerker dat twee jongens de winkel in kwamen lopen. Eén van de twee droeg een zwaar voorwerp in zijn handen en liep direct in de richting van een vitrinekast. De verdachte begon hard tegen de vitrinekast te slaan. De winkelmedewerker wist te ontkomen en alarmeerde de politie. Na een aantal minuten vertrokken de verdachten te voet en zonder buit. Ze zijn vertrokken via de Cornelissteeg in Haarlem.

De politie startte direct een onderzoek. Na een zoekslag in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Signalement verdachten
Van de verdachten is het volgende signalement bekend: jongen/man, licht getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter á 1.80 meter lang en een tenger postuur. Eén van de twee droeg een donkerblauwe jas en een zwarte broek en de andere droeg een zwarte jas en een rode broek. Beiden droegen een capuchon over hun hoofd. Ook hadden zij hun gezichten afdekt met iets wat leek op een sjaal.

Getuigenoproep
De recherche in Haarlem onderzoekt deze poging overval en is op zoek naar getuigen. Heeft u woensdagmiddag rond 12.15 uur iets gezien in de omgeving van de Grote Houtstraat? Weet u wie hierbij betrokken zijn of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De recherche neemt ook graag kennis van eventuele camerabeelden, ook van dashcams, uit de omgeving van de Grote Houtstraat rond 12.15 uur. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2022071256

2022071256