HAARLEM - Op woensdagochtend 23 november 2022 wordt een 28-jarige vrouw op de Kampervest in Haarlem lastiggevallen door een onbekende man. Hij pakt haar uit het niets vast en probeert haar te zoenen. De vrouw weet de man van zich af te duwen waarna de man ervandoor gaat. Hij is vastgelegd op camera. Herkent u hem?


Rond 07.00 uur ’s ochtends loopt de vrouw over straat als zij op de hoek van de Turfmarkt en Kampervest lastig wordt gevallen door een onbekende man die naast haar kwam lopen. De man ging steeds dichter tegen haar aanlopen. Uit het niets pakt hij de vrouw bij haar jast vast en probeert haar te zoenen. Die poging mislukt omdat zij hem van zich afduwt. Vervolgens vertrekt de man in de richting van de Turfmarkt, waarna hij linksaf de Burretstraat inloopt.

De verdachte, die zeer vermoedelijk geen Nederlands spreekt maar Engels met een Oost-Europees accent, is op zijn vlucht vastgelegd op camera. Van de man is het volgende signalement bekend.

Signalement verdachte
-Man
-Ongeveer 1.70 meter lang
-Sprak Engels met een Oost-Europees accent
-Gemillimeterd donker haar
-Droeg een zwarte broek en een zwarte jas/jack
-Droeg zwarte schoenen met witte zolen
-Een onverzorgd gebit

Geblurd
In overleg met het Openbaar Ministerie worden de beelden van de verdachte eerst onherkenbaar vertoont. Wanneer zijn identiteit niet binnen twee weken bekend is, of hij zichzelf in die periode niet bij de politie heeft gemeld, worden de beelden alsnog herkenbaar vrijgegeven.

Getuigen
Ten tijde van het incident heeft het slachtoffer een vrouw gezien die bellend achter haar liep. Deze vrouw is mogelijk getuige geweest van de poging aanranding. Ook reed rond 07.00 uur een zwart busje van een bouwbedrijf uit de Burretstraat. Het busje stond even stil. Mogelijk hebben de inzittende(n) iets gezien. De politie in Haarlem komt graag met deze getuigen in contact.

- Kent of herkent u deze man?
-Herkent u zichzelf op de beelden? Meldt u direct bij de politie
-Bent u getuigen geweest?
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie in Haarlem via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2022245739