HAARLEM - In het treinstation van Haarlem is op woensdag 25 oktober een 51-jarige man mishandeld door vijf personen. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn gezicht en achterhoofd. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.


Rond 06.00 uur zit de man in de trein van Zandvoort naar Haarlem. Tijdens zijn treinreis ziet hij dat een vrouw wordt lastiggevallen door vijf mannen. Als hij hen hierop aanspreekt, stopt het intimideren en blijft hij bij de vrouw tot ze aankomen op het station in Haarlem.

Als de man en de vrouw uitstappen, worden zij belaagd door de vijf mannen. Zij proberen de vrouw van de trap te duwen, waarop de man ertussen springt om de vrouw te beschermen. Zij weet te vluchten, maar de man wordt mishandeld door de groep. Dit gebeurt in het station aan de zijde van het Kennemerplein. Het slachtoffer raakt gewond aan zijn gezicht en achterhoofd.

Na de mishandeling zijn de mannen gevlucht in onbekende richting. De politie onderzoekt de zaak en roept de hulp in van getuigen. Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

  • Mannen
  • Licht getinte huidskleur
  • Allen rond de 20 jaar oud
  • Allen geheel in het zwart gekleed
  • Een van de verdachten droeg een horloge met blauwkleurige wijzerplaat en een metalen band

De politie komt ook graag in contact met de vrouw die werd lastiggevallen. Mocht u zichzelf herkennen, meld u zich dan bij de politie.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij het incident betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden uit de omgeving van het Kennemerplein op dat tijdstip, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023231398.