HAARLEM - Zondagmiddag rond 11:45 uur is op het Pad van Oudshoorn een 58-jarige vrouw beroofd van haar ketting. De dader ging ervandoor in de richting van de Poelgeest. De politie is op zoek naar getuigen.


Rond 11:45 uur liep de vrouw met haar twee kleinkinderen over het Pad van Oudshoorn, toen een man op haar af kwam lopen. De man greep het slachtoffer plotseling bij haar nek en trok aan de gouden ketting die zij droeg. Toen de ketting los kwam, rende de dader met de ketting weg in de richting van de Poelgeest en ging rechtsaf richting Pampus. Een getuige meldde dat de mogelijke verdachte uiteindelijk weg is gereden op een snorfiets met blauw kentekenplaat, die daar in de buurt gestald was.

Signalement
De verdachte was een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij was minstens 1,90 meter lang en in het zwart gekleed. Hij droeg een grijze pet en een donkere zonnebril. Ook droeg hij zwarte handschoenen met een gele streep.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Heeft u de beroving zondagmiddag rond 11:45 uur op het Pad van Oudshoorn gezien? Heeft u de mogelijke dader voor of na de straatroof, eventueel op een snorfiets, gezien? Of heeft u andere informatie die kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.