HAARLEM - De schade na de inbraak is nog goed te zien. Met een grote houten plaat wordt het gat dat door de inbrekers is ingeslagen, verborgen. Eigenaar Sjaak van der Heide is ontdaan en weet zeker dat de daders bekend moeten zijn geweest met de winkel.

Omwonenden schrokken wakker van een hart geluid. Met hamers sloegen de inbrekers vannacht de ruiten van de deur kapot, niet wetende dat er een mistgenerator in de winkel hing.

"Ik heb het idee dat ze eerder in de winkel zijn geweest om te weten hoe de situatie hier in de winkel is. Ze hebben niet gerekend op de mistgenerator, maar wel het doorzettingsvermogen gehad om blindelings achterin de winkel te komen en vervolgens geprobeerd de kluis te kraken", vertelt Sjaak aan NH Nieuws.

Steun van buren
Buurtbewoners en andere winkeliers zijn een grote steun voor Sjaak, zegt hij: "Achter elkaar door komen er buren langs. We hebben een groepsapp met alle ondernemers om camerabeelden te verzamelen. Er komen ook mensen langs om te vertellen wat ze gezien hebben."

De daders zijn gevlucht en de politie is nog steeds op zoek naar de inbrekers. Het raakt Sjaak diep. "Die gasten hebben geen idee wat ze je aandoen."