HAARLEM - Drie auto's hebben vrijdagmiddag schade opgelopen bij een verkeersongeval op de Europaweg. Rond kwart voor vijf ging het mis voor de verkeerslichten op de kruising van de Schipholweg.


Vermoedelijk door het natte wegdek, dat daardoor gladder was geworden, kon een automobilist niet meer op tijd stoppen en knalde tegen zijn voorganger aan. Deze auto schoot vervolgens ook weer door tegen de auto daarvoor.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp verlenen. Gelukkig raakte geen van de inzittenden gewond. Twee van de drie auto's liepen dermate schade op dat deze niet meer verder konden rijden. Een bergingswagen kwam ter plaatse om de beschadigde voertuigen weg te slepen.

Door het ongeval waren vanaf de Europaweg de twee rijstroken om linksaf te slaan naar de Schipholweg afgesloten voor het verkeer. Sommige automobilisten probeerde tussen de pylonen door alsnog linksaf te slaan. Een agent stond deze eigenwijze automobilisten bij de verkeerslichten op te wachten om ze duidelijk te maken dat ze alsnog rechtsaf mochten slaan.