HAARLEM - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die donderdag 30 september plaatsvond in het Kenaupark in Haarlem. De persoonlijke bezittingen van twee minderjarige meiden uit Haarlem werden door een donker geklede jongen gestolen. Dit gebeurde onder bedreiging van een mes.

Omstreeks 20.30 uur zaten de meiden op een bankje in het Kenaupark met elkaar te praten toen de verdachte hen aansprak. Onder bedreiging van een mes wist hij hun persoonlijke bezittingen te stelen. Vervolgens rende hij weg in de richting van de Kenaubrug/Verspronckweg. De slachtoffers bleven aangeslagen achter. Zij zijn naar huis gegaan waar zij de politie alarmeerde.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
- Man
- Ongeveer 17 jaar oud
- Blanke huidskleur
- 1.80 meter lang
- Droeg een zwarte broek met een gekleurde verticale streep
- Droeg een zwarte trui/jas met capuchon
- Droeg zwarte schoenen
- Had een mondkapje op

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze beroving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u op 30 september omstreeks 20.30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van het Kenaupark? Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken is? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Of via onderstaand tipformulier. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.