HAARLEM - Een 48-jarige man uit Haarlem is woensdag rond 19 uur aangehouden nadat hij politieagenten hinderde bij het verlenen van hulp bij een verkeersongeval.


Belemmerd in hulpverlening

Rond 18.50 uur kwam een melding binnen van een scooterrijder die ten val was gekomen op de Prins Bernardlaan en letsel aan zijn been had. Agenten die hulp wilden verlenen bij het eenzijdige ongeval werden gehinderd door een man. Hij zorgde ervoor dat de agenten niet in gesprek konden met het slachtoffer, laat staan de nodige hulp konden bieden. Herhaaldelijk werd de man op de belemmering gewezen, maar dat veranderde niets aan de situatie.

Aanhouding

Hierop besloten de agenten om de man te bekeuren. De man weigerde zich te legitimeren en besloot te vluchtten. Na een korte achtervolging volgde een aanhouding. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich zonder succes. De man is aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen. Daarnaast is een proces-verbaal opgemaakt voor belediging van een politieagent, wederspanningheid en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Alsnog de nodige zorg

Vanaf het moment dat de agenten arriveerden tot en met de aanhouding zorgde het gedrag van de 48-jarige man ervoor dat het slachtoffer enkele minuten geen hulp kreeg. In dit geval zonder extra nadelige gevolgen voor het slachtoffer. Na de aanhouding kwam ambulancepersoneel ter plaatse en kon alsnog de nodige medische zorg geboden worden.

Hinderen hulpverleners

Het komt met regelmaat voor dat agenten, ambulancemedewerkers en brandweerlieden te maken krijgen met agressief of hinderlijk gedrag van burgers. De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is drie maanden.