Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Traditioneel zijn de Paasdagen al decennia lang de start van het seizoen, alhoewel er tegenwoordig, net als bij vliegvakanties, er het hele jaar door campings open blijven. Het is een nieuwe trend aan het worden. Iedereen heeft in ieder geval de voorjaarskriebels te pakken en is vol enthousiasme aan de slag om er weer een topseizoen van te maken Ook het beursbezoek is opvallend aan het stijgen. Kortom, de markt zit in de lift!!!!

Alle betrokken bedrijven in de camper en caravan branche zijn er klaar voor: De verkoop, verhuur, onderhoud, accessoires, wasstraten, bouwers, stallingen en weegstations. Iedereen staat in de startblokken om de klanten zo goed mogelijk te helpen met aan en verkoop, verhuur etc. Er gebeurd nogal wat in de branche en de markt is volop in beweging.

In deze special richten we ons met name op de campersmarkt en in de volgende special met Pinksteren komen we met een uitvoerige special over de caravans, camping, accessoires etc.

Qua caravanmerken is er een keuze uit ruim 60 merken, dus er valt genoeg te kiezen voor de kritische consument.

Wij hebben wat marktcijfers voor u op rij gezet:

Er zijn in 2018 fors meer campers verkocht. Het complete park van campers in Nederland blijft groeien en bedraagt ongeveer 115.000. Dat is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Ook de grote populariteit van het Max TV- programma “Wij zijn er bijna” draagt daar uiteraard aan bij met nog steeds gigantische kijkcijfers

Dan hier de cijfers van het NKC

NKC is een professioneel team van ongeveer 50 medewerkers en bijna 250 vrijwilligers verzorgen samen inspiratie, expertise en belangenbehartiging voor de camperaars.

De NKC geeft het magazine Kampeerauto uit, beheert websites en apps, organiseert reizen en evenementen en verkoopt verzekeringsproducten onder eigen label. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert de NKC camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.

- Meer weten over de NKC? Bekijk de infographic.
- Meer weten over 'de Camperaar'? Bekijk de infographic.
- Meer weten over de campers die Nederlanders hebben? Bekijk de infographic

Camper verkopen : Laat je niet oplichten

Op dit moment een hot issue in de hele branche. Ga alleen in zee met betrouwbare partijen , geloof geen snelle praatjes en laat u alstublieft niet oplichten .

We horen het steeds vaker: fraudeurs en andere criminelen hebben de campereigenaar als doelgroep ontdekt. De misdrijven variëren van het simpelweg wegrijden tijdens de proefrit tot slimme financiële trucs waarbij de rekening van de verkoper geplunderd wordt. Wie zijn camper te koop zet online staat bij fraudeurs onmiddellijk in de schijnwerpers als potentieel slachtoffer.

Campereigenaren die hun camper particulier willen verkopen, maken zich er vooral zorgen over dat de betaling uiteindelijk niet echt blijkt te zijn. Ze maken zich ook vaak zorgen over het moment van de overdracht van de sleutels. Ook de koper maakt zich daar zorgen over. Wat is de juiste volgorde: de RDW overschrijving, het overmaken van het geld of het overhandigen van de sleutels?

Hoewel dit terechte zorgen zijn, komen er steeds vaker veel listigere vormen van oplichting voor bij de particuliere verkoop van campers. Misdaden waar je je als particulier vaak niet tegen kan beschermen. Daarom komen diverse organisaties met adviezen om criminaliteit tegen te gaan. Omdat bij alle grote verkopen vaak valse overschrijvingen voorkomen, heeft de Nederlandse Bank de regels aangescherpt. Die regels gelden ook voor de particuliere camperverkoopmarkt.

Sinds 13 januari 2018 mag een bedrijf alleen een betaling van de koper naar de verkoper faciliteren als zij beschikken over een vergunning van De Nederlandse Bank.

Ook de NKC signaleert de snel toenemende criminaliteit en waarschuwde onlangs tegen de nieuwste vorm van fraude:

"Pas op voor nepkopers van campers.
Het blijft oppassen met het particulier te koop aanbieden van een camper: gerede kans dat zich een koper meldt die zonder al teveel omhaal de vraagprijs wil betalen.Hij is op dat moment niet in het land, maar wil wel vast betalen, en de camper op laten halen. Uiteraard heeft hij daar wel wat bankgegevens voor nodig. Logisch toch? Of niet!?"

Bron: NKC - nieuwsbrief januari 2019

Wij wensen u alvast heel veel plezier als u al met de Paasdagen op weg gaat of u een bezoek gaat brengen aan een van de vele caravan & camperboulevards die ons land inmiddels rijk is .

Om u zich nog beter te oriënteren hebben wij een overzicht opgenomen van alle momenteel verschijnende magazines in het segment en populaire sites

Zie onderstaand overzicht magazines + websites:

www.rustenburgautotechniek.nl

www.bandenservicevandenenghel.nl

www.verkeersschooladam-eva.nl

www.bolprofielcentrum.nl


www.rprcamperservice.nl/

www.autoserviceverhaart.nl/caravankampeerauto/

https://ov-bandenservice.nl/

www.campercaravans.nl

www.camperreis.nl

www.campinglife.nl

www.autoweekcampers.nl

www.caravannen.nl

www.anwb.nl

www.ascifreelife.nl

www.vakantiekriebelsvrijetijd.nl

www.campingkriebels.nl

www.kampeerauto.nl

www.kampeermeneer.nl
Hele leuke informatieve site met actueel nieuws, tips en trics over campings, kampeerpraat, kampeertips, met in het hoogseizoen meer dan 135.000 bezoekers per maand.

www.nkc.nl
Alles over de campers bij Europa's grootste campersclub

www.huren.nl

www.camperclubnederland.nl

www.caravankoopwijzer.nl

www.eurocampings.nl

www.webercampers.nl

www.3c-camper.nl

www.motorhomedepot.nl

Motorhome Depot Nederland
Veel camperaars staan wel een keer voor de keus; camper verkopen of toch maar niet want het geeft zoveel rompslomp en gedoe. Maar dat is helemaal niet nodig want je kunt de verkoop ook uit handen geven. Wel zo makkelijk. En zo kwamen we in gesprek met Motorhome Depot Nederland.